Meer Backpacken

Tips waar kamperen in de winter

Tips: waar kamperen in de winter?

Oké, het is geen backpacken, maar wel heel avontuurlijk en het kan dichtbij: winterkamperen. En het is in elk geval weer eens iets anders dan een massacamping aan het Gardameer! Maar wat zijn nou echt leuke plekken om te kamperen in de winter? Hieronder 3 tips voor avontuurlijk kamperen in de winter:

Leuke plekken om te kamperen in de winter

1. Kamperen in Scandinavië

Voor de echte winterervaring ga je natuurlijk naar Scandinavië, waar het veel gebruikelijker om in de winter (wild) te kamperen dan in Nederland. Zo mag je in Zweden, Noorwegen en Finland in principe overal in de natuur kamperen, zolang je geen schade aanricht in de natuur en niet direct naast een woning of boerderij gaat kamperen. Deze kampeerregels waarbij ‘allemansrecht’ geldt, kunnen wel afwijken in natuurparken in Scandinavië. Denk van te voren wel goed na over je kampeeruitrusting. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische kachel voor op de camping, een winterbestendige tent, een isolerend slaapmatje en, heel sexy, thermisch ondergoed. En zorg natuurlijk dat je geen wintertenen krijgt!

2. Wintercampings in Nederland

In Nederland kun je ook kamperen in de winter en zijn er hele leuk wintercampings te vinden. Zo vind je in het Achterhoekse Haarlo ‘Oetdoor‘. Hier noemen ze het ook wel ‘De Scandinavië Experience in de Achterhoek”. Denk aan kampvuren, zweedse fika’s en een wildernis-spa. Je kunt hier winterkamperen met je eigen kampeermiddel of een Scandinavische accommodatie huren.

3. Winterglamping

Misschien ken je het al: glamping. Kamperen, maar dan wel in een tent. En dit kan ook in de winter! Er zijn verschillende winterglampings in Nederland te vinden, waarbij je slaapt in een ingerichte tent op de camping, maar dan wel lekker warm met een kachel. Sowieso wel romantisch toch, ’s avonds met je dikke trui en een fleecedeken bij de kachel, wijntje erbij, boekje lezen. Winterglamping kan in Nederland o.a. bij Buitengoed Ruysbos.

Meer blogs: