Meer Backpacken

Backpack - wassen op reis-2

Tips voor het wassen van kleding op reis

Als je gaat backpacken, wil je natuurlijk niet teveel meeslepen in je rugzak. Maar je kunt natuurlijk niet met een lege backpack op reis, er moeten altijd kleren mee! Maar hoe doe je dat dan met wassen? Hieronder zet 4 tips voor het wassen van je kleding op reis:

1. Neem kleding mee van sneldrogende stoffen

Dit lijkt misschien een simpele tip: maar dit is echt de basis: denk goed na over welke kleding je inpakt. Kies voor sneldrogende stoffen. Deze zijn niet alleen lichtgewicht (scheelt weer sjouwen!) en kreuken minder snel, maar zijn dus ook zo droog. Even in de zon hangen en je kunt je kleren weer aan. Stoffen die snel drogen zijn bijvoorbeeld polyester en merinowol. Merinowol is ook handig omdat het temperatuurregulerend werkt: handig als het koud is én handig als het warm is! Voor je handdoeken is het slim om handdoeken van microfiber mee te nemen. Neemt weinig ruimte in, neemt veel water op (absorberend) en droogt ook weer snel. Jasmine schreef ook nog een paar extra tips over hoeveel kleding mee op vakantie!

2. Oefen thuis het doen van een handwas

Op reis zul je ongetwijfeld af en toe een handwasje doen. Het is slim om dit vooraf vast thuis even te ‘oefenen’. Zo kom je erachter welk handwasmiddel je fijn vindt en ben je op reis minder aan het klungelen. Als je geen wastafel of emmer hebt, kun je ook een grote diepvries zak gebruiken (bij de Jumbo en AH kun je grote zip lock zakjes halen van 3 liter). Even schudden, weken, uitspoelen, wringen en laten drogen.

3. Neem een draagbare waslijn mee

Een draagbare waslijn of gewoon een stuk touw is handig om mee te nemen. Zo kun je je kleding makkelijk op veel plekken laten drogen!

4. Gebruik af en toe een wasservice

Veel hostels en hotels bieden een wasservice aan. Mijn ervaring is, dat de kwaliteit behoorlijk verschillend is. Tip: vraag andere gasten of zij het al hebben geprobeerd en of het goed bevallen is. Het is sowieso zijn om af en toe een wasservice te gebruiken om de kleding écht goed schoon te krijgen.

Meer blogs: