Meer Backpacken

backpacken in Australië

Meest populaire backpackbestemmingen onder Nederlanders

Als je aan het backpacken bent kom je ze overal tegen: Nederlanders. Het is soms een beetje dubbel: eigenlijk wil je zo’n authentiek mogelijke ervaring beleven zonder Nederlanders te horen. Maarja.. je bent er zelf ook. Maar wat zijn nou de meest populaire backpackbestemmingen van Nederlanders?

1. Thailand

Thailand is een hele populaire backpackbestemming. Het heeft eigenlijk alles: mooie witte stranden, veel cultuur en lekker eten. Bovendien is de cultuur heel anders dan de onze, waardoor je veel beleeft. Het is ook een goedkope bestemming en het is relatief goedkoop om erheen te vliegen.

2. Australië

Australië is een populaire backpackbestemming. Veel mensen die hierheen gaan huren of kopen ook een campervan (die ze daarna weer verkopen). De cultuur is laid-back en het weer is mooi. Bovendien zijn de plekken heel verschillend: Melbourne is bijvoorbeeld veel alternatiever dan Sydney. En de Great Ocean Road die ertussen ligt is een hele populaire route. Ook populair is het Working Holiday Visa programma. Dit programma maakt het makkelijk om een jaar in Australië te werken en te reizen. Australië is geen goedkope backbackbestemming, maar er zijn verschillende manieren om geld te sparen voor je reis.

3. Zuid-Amerika (bijv. Peru, Colombia, Argentinië):

Zuid-Amerika wordt steeds populairder onder Nederlandse backpackers. Waar Colombia een paar jaar terug nog gezien werd als onveilig en ontoegankelijk, gaan er nu steeds meer mensen backpacken. Zuid-Amerika is echt een bestemming voor avontuurlijke backpackers.

4. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is populair onder actieve backpackers. In Nieuw-Zeeland kun je geweldige hikes maken en zijn er veel outdooractiviteiten. Ook hier heb je, net zoals in Australië, het Working Holiday Visa programma. Nieuw-Zeeland is natuurlijk wel zo’n beetje het allerverst vliegen vanuit Nederland. Maar dan ben je ook echt op een fantastische backpackbestemming! En bovendien zijn er genoeg tips om een lange vliegreis te overleven.

5. Zuidoost-Azië (bijv. Vietnam, Indonesië, Cambodja):

Voor Zuidoost-Azië geldt eigenlijk hetzelfde als voor Thailand: mooie stranden, veel cultuur, lekker eten en relatief goedkoop. Niet voor niets een populaire bestemming onder Nederlanders!

6. Zuid-Europa

Deze verwacht je misschien niet, maar Zuid-Europa wordt steeds populairder onder backpackers. Zo weten steeds meer backpackers Portugal te vinden. Vooral vanwege de vele ‘digital nomads’ die er zijn, het lekkere weer (in de winter), de mooie natuur en de goede surfmogelijkheden. Bovendien is het niet ver van huis en kun je erheen zonder te vliegen (duurzamer!).

Meer blogs: